Начало Избрани Хамилтън очаква Ред Бул да доминира през целия уикенд на Сузука

Хамилтън очаква Ред Бул да доминира през целия уикенд на Сузука

1606
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън очаква Ред Бул да доминира през целия уикенд на Сузука. Пилотът на Мерцедес е категоричен, че автомобилът на тима от Милтън Кийнс ще бъде „феноменален“ на японското трасе. Хамилтън също така каза, че Ред Бул наистина може да има проблеми, ако не се представя толкова убедително и през този уикенд.

Ред Бул спечели първите 14 старта за годината. Австрийският отбор има сериозно предимство спрямо всички останали. 12 от успехите на тима бяха дело на Макс Верстапен, докато 2- на Серхио Перес. Нидерландецът се намираше в невероятна серия от 10 поредни победи. По този начин той подобри рекорда на Себастиан Фетел през сезон 2013. В онзи случай германецът спечели 9 поредни старта с болид на Ред Бул

Ред Бул имаше сериозна липса на представяне на по време на уикенда в Сингапур. Това доведе до отпадането на Верстапен и Перес в Q2. Двамата дори бяха изпреварени от Лиам Лоусън (Алфа Таури).

Според Кристиан Хорнер, проблемите в Сингапур са били свързани най-вече с настройките на колата. Шефът на Ред Бул отрече това да е било свързано с новата техническа директива на ФИА. Хорнер добави, че неговият отбор не е сменил нито един елемент от RB19, за да спази директивата.

Този уикенд се очаква Ред Бул да се завърне там, където беше преди Сингапур. Очакванията са отборът да доминира на Сузука. Японското трасе трябва да пасне отлично на характеристиките на RB19.

Хамилтън не пропусна да похвали настоящата кола на Ред Бул. Британецът предположи,  че тя я да бъде „30 секунди по-напред от всички останали“.

„Ако те не са с 30 секунди напред, както са правили в миналото, тогава нещо не е наред“, сподели Хамилтън.

„Последният уикенд беше доста труден за тях. Но от друга страна, тази кола трябва да е феноменална тук. Те бяха феноменални през цялата година и са преминали през почти всяка писта. Като цяло ще бъде страхотно да гледате кола като тази“, добави пилотът на Мерцедес.

„Обикновено идваш тук и е красиво да гледаш обиколките, които правят от Ред Бул. По принцип пилотите им вършат невероятна работа с пакета, който имат“, продължи Хамилтън.  „Ще бъде интересно да видим как ще протече уикендът в Япония.  Надявам се, че сме по-близо и се надявам, че те не са толкова бързи, колкото тази 30-секундна разлика, която са имали в миналото“, каза още състезателят на Мерцедес.

Хамилтън се е наслаждавал на борбата с Карлос Сайнц в Сингапур. Седемкратният световен шампион обаче не очаква неговият отбор да бъде толкова силен на писта като Сузука

„Карлос управляваше добре състезанието отпред. Смятам,  че всички бяхме сравнително близки в челото. Но какво страхотно състезание беше, което позволи всички да бъде толкова близо един до друг.“

„Този уикенд не очаквам да имаме представянето, което имахме в последното състезание. Работихме много усилено, продължаваме да се опитваме да натискаме и да извлечем всичко от пакета, който имаме. Надявам се да не сме толкова далеч този уикенд“, завърши Люис Хамилтън.