Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отхвърлил оферта лично от Елкан да отиде във Ферари

Хамилтън отхвърлил оферта лично от Елкан да отиде във Ферари

3402
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън е отхвърлил оферта да премине във Ферари, която му е била направена лично от президента на компанията Джон Елкан. Информацията е на италианския журналист Лео Турини. Той написа твърдението в отговор на въпроси на фенове.

„Лично Елкан се е свързал с Хамилтън. Информацията ми е, че той любезно е отговорил: „Благодаря, не“. И това е напълно разбираемо“, написа Турини

Бъдещето на седемкратния световен шампион продължава да е неясно. Договорът му с Мерцедес изтича в края на тази година. Ново споразумение все още няма. И Хамилтън, и Тото Волф от време на време правят изявления относно евентуалното сключване на нов контракт. Не дават обаче каквито и да са времеви рамки на разговорите и евентуалното му подписване. 38-годишният Хамилтън в момента се състезава в 17-ия си сезон във Формула 1. Досега през кариерата си в Гран при той е карал само за два отбора – Макларън и Мерцедес. За предложение от страна на Ферари не се говори за първи път, но до момента не е имало нищо официално от която и да е от страните. Кристиан Хорнер от Ред Бул пък се пошегува преди време, че ако привлекат Хамилтън в Милтън Кийнс, ще трябва да продадат фабриката си, за да платят и на него, и на Макс Верстапен.

Според Мика Хакинен Хамилтън трябва рационално да прецени ситуацията в Бракли. След това ще може да реши дали скоро може да се върне към победи

„Люис е страхотен шампион, включително и заради начина, по който израсна в годините по отношение на хуманността и начина му на комуникация като пилот и личност. Той трябва да анализира бъдещето си в Мерцедес. Да види кой конструира болидите, мотивацията на екипа, наличните средства. Необходимо е Хамилтън да забрави емоциите и да направи абсолютно рационално изчисление колко ще е трудно, след като вече е постигнал такива успехи с тима си“, посочи двукратният световен шампион.

„При неговия опит Хамилтън може да „види“ какво ще се случи през следващите няколко години и съответно да прецени дали са налични необходимите съставки, които да го върнат към победите“, допълни Хакинен.