Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отива в Мерцедес, твърди Еди Джордан

Хамилтън отива в Мерцедес, твърди Еди Джордан

68
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е на път да подпише договор с Мерцедес, убеден е бившият собственик на отбор от Формула 1 Еди Джордан. Според него англичанинът ще замести Михаел Шумахер, а седемкратният световен шампион ще се оттегли.

Хамилтън и Мерцедес вече са договорили личните условия за пилота и сделката може да се случи скоро – твърди Джордан.

Ирландецът започна да проучва задълбочено какво става с Хамилтън и разговорите му за нов контракт, след като Бърни Екълстоун заяви миналия уикенд в отговор на въпрос за Шумахер:

– Съжалявам, че си тръгва без победа, защото той е победител.

Самият Михаел бе категоричен, че не е взел решение за бъдещето си. Той заяви, че е казал на Бърни точно това.

– Преди няколко дни казах по телевизията, че според мен Люис ще си тръгне (от Макларън). Сега мога да потвърдя, че хората му са се срещали с Мерцедес. Бърни Екълстоун ми потвърди в неделя, че Шумахер се отказва (макар Михаел да отрече). Изглежда Михаел напуска, а Люис пристига. Хамилтън така и не е договорил условия с Макларън. Всъщност от отбора са изяснили, че не могат да му предложат толкова висока заплата като настоящата – 15 милиона долара, тъй като това възнаграждение бе договорено преди глобалната финансова криза. Освен това Макларън ще трябва за първи път да отделят средства за двигателите си Мерцедес догодина – обясни още Джордан.

Еди е убеден, че преминаване на Хамилтън в Мерцедес би било добре дошло за Саймън Фулър, шеф на компанията XIX Entertainment, която се грижи за кариерата на състезателя.

– Фулър се опитва да позиционира Хамилтън като глобална звезда от ранга на Дейвид Бекъм, а Мерцедес са много по-голям бранд от Макларън. Съществува известна несигурност относно позицията на Мерцедес във и относно Формула 1. Бордът не е доволен от настоящото представяне на екипа, но привличането на Хамилтън без съмнение би било сериозен успех и ще даде на тима малко въздух – каза още Джордан.

Отговарящият за Хамилтън в XIX Entertainment Саймън Оливейра и главният изпълнителен директор на Мерцедес AMG F1 Ник Фрай отказаха коментар. Говорител на Макларън заяви, че в тима са получили уверение от мениджмънта на пилота, че не се водят разговори с екипа от Бракли.