Начало Избрани Хамилтън продължава работата си върху филма за F1

Хамилтън продължава работата си върху филма за F1

1317
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън продължава работата си върху филма за F1. Седемкратният световен шампион каза, че в момента търси кой да партнира на Брад Пит в бъдещата продукция.

В края на миналия октомври стана ясно, че Хамилтън е създал собствена продуцентска компания. Тя носи името Dawn Apollo Films и вече работи върху няколко проекта. Сред тях има и продукция, в която ще участват режисьора Джоузеф Косински и Брад Пит. Американската кинозвезда бе специален гост на последното издание на Гран при на САЩ в Тексас заедно с продуцента Джери Брукхаймър. Двамата посетиха падока на F1 и обсъдиха филмовия проект заедно с отборите и пилотите от световния шампионат.

По-рано тази седмица Хамилтън предостави актуална информация за филма, който ще бъде заснет по време на уикендите от F1. Пилотът на Мерцедес като заяви, че екипът търси изпълнител на другата главна роля за продукцията, в която ще участва и Пит

„В момента преминаваме през процес на избор на героя, който ще си партнира с Брад. Това наистина е вълнуващо. В общи линии в момента продължаваме да провеждаме прослушвания“, сподели Хамилтън.

„Имаме записи, на които актьорите изпълняват определени сцени, които ние преглеждаме. Прекарах доста време в офиса заедно с Джери, Джо и Брад. Тримата обсъдихме всички възможности и имахме сходни мнения относно кой актьор е най-подходящ за тази роля.“

Пит ще играе играя една от главните роли във филма за F1. Американецът влиза в образа на пилот ветеран, който е ментор на една от изгряващите звезди на спорта.

Хамилтън е едно от водещите лица в този проект. Пилотът на Мерцедес иска напълно да се увери, че актьорският състав е разнообразен. Британецът също така иска повече женски роли във филма.

„Искам да направя добър филм по отношение на разнообразието и представителството, Искам той да бъде такъв, каквато F1 трябва да бъде в бъдеще – или трябва да бъде сега, но ще бъде в бъдеще“, обясни Хамилтън.

„Искам да видя жени механици. Бихме искали да има и жена пилот. Все още не сме стигнали до този момент, но защо това да не се случи в бъдеще?“

„В момента все още работим върху сценария и преминахме през доста различни варианти. Все още чакаме нова редакция. Това е целият процес, с който аз се занимавах през по-голямата част от зимната пауза.“

„Вълнувам се да получа следващия край на сценария. Наскоро говорих с Брад за снимките, които ни предстоят“, допълни Люис Хамилтън.

Ръководството на F1 обяви в края на октомври, че ще окаже пълно съдействие за създаването на филма по време на състезателните уикенди. В същото време Хамилтън смело заяви, че това ще бъде най-добрият състезателен филм в историята. В допълнение, седемкратният световен шампион показа как ще изглежда каската, с която ще се състезава през сезон 2023 в F1.