Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън съобщи, че е започнал разговори с Мерцедес за нов договор

Хамилтън съобщи, че е започнал разговори с Мерцедес за нов договор

1856
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън съобщи, че е започнал разговори с Мерцедес за нов договор. Слухове за това дали седемкратният световен шампион и съотборникът му Валтери Ботас водят преговори с тима от Бракли има от доста време. Това е първото публично изявление на която и да е от страните, че са започнали дискусии.

„Започнахме разговори. Няма кой знае какво да кажа, но стартирахме дискусиите и нещата са положителни“, заяви Хамилтън

Англичанинът каза също така, че не вижда причина Мерцедес да променя пилотския си състав.

„Валтери е в тима в момента, като и двамата сме имали добри и лоши моменти по време на кариерите си. Както споменах, според мен той е фантастичен съотборник и не виждам изрична нужда нещата да се променят“, обясни Люис.

И двамата пилоти на Мерцедес са с едногодишни договори. Тото Волф заяви в началото на 2021 г., че не иска да проточва преговорите за следващия сезон така, както се случи с Хамилтън за настоящия

Слуховете дали има разговори с англичанина и дали Ботас ще запази мястото си или в тима ще предпочетат Джордж Ръсел започнаха да се разпространяват преди месеци. Напоследък дори се заговори, че решението е взето и привличането на Ръсел ще бъде обявено през уикенда за Гран при на Великобритания.

След поредния въпрос относно слуховете за Ботас Волф заяви във Франция, че решението може да бъде отложено чак до зимата. Впоследствие обясни, че това било шега заради непрекъснатите питания. Не уточни обаче кога може да се очакват новини.

Валтери Ботас пък каза преди Гран при на Щирия, че избухването му по време на надпреварата във Франция не е знак за обтегнати отношения с отбора

Финландецът се развика, ругаейки, защо никой не го е послушал, когато е казал, че състезанието трябва да е с две спирания в бокса.

„В колата имаш ограничен поглед върху ситуацията в състезанието. Беше важно да преминем през всичко, както правим винаги. Така че в крайна сметка разбирам ситуацията по-добре“, обясни Ботас. „Факт е, че нещата не се получиха оптимално. Няма как обаче да се върнем назад, но пък винаги се учим. Основното е, че ако има разочарование – ако пилотът или отборът са недоволни, то решението е заедно да прегледат информацията честно и открито и да си извадят поука. Възприятието за някакви проблеми е напълно погрешно. Имаме добри отношения в отбора, няма грижи.“

Финландският пилот допълни, че ситуации като тази с избухването му са напълно нормални. Предимството сега е, че отборът и състезателите заедно обсъждат всичко и какво могат да подобрят.