Начало Формула 1 Хамилтън с Ямаха YZR-M1 и Роси зад волана на Мерцедес F1 W08...

Хамилтън с Ямаха YZR-M1 и Роси зад волана на Мерцедес F1 W08 – реакции и галерия

4608
0
Люис Хамилтън, Валентино Роси
снимка: Монстър

Люис Хамилтън и Валентино Роси си размениха съответно кола и мотор в специално събитие, проведено на пистата Рикардо Тормо в Испания. Своеобразният тест се състоя още в понеделник, но информацията за случилото се забави. В италианската преса дори се появиха публикации, че Люис е катастрофирал с мотора на Роси, които англичанинът опроверга. Малко след това вече бяха разпространени реакции и снимки на двамата пилоти.

Валентино Роси кара Мерцедес-AMG F1 W08 EQ Power+ – колата, с която Хамилтън спечели титлата през 2017 г. Англичанинът се качи на Ямаха MotoGP YZR-M1 – с него преди броени седмици италианският пилот се състезава на пистата до Валенсия в последния кръг от мотошампионата за 2019-та.

„Беше невероятно да видя легенда като Валентино в колата”, сподели шесткратният световен шампион във Формула 1.

„Вълнувах се, докато той разучаваше автомобила за първи път. Напомни ми за моето първо качване в F1 болид. След това бе невероятно да го видя пред мен със същия мотор.”

 

View this post on Instagram

 

#LH44VR46 ?? @monsterenergy @yamahamotogp @mercedesamgf1

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Роси сподели, че е бил голям фен на Хамилтън още преди събитието тази седмица, но след него му е още по-голям почитател

„Възможността да изпробвам W08 бе страхотна”, допълни той. „Качвал съм се в F1 болид, но много неща се промениха. Бях искрено впечатлен от автомобила и управлението, както и от целия екип на Мерцедес.”

„G-силите изискват малко време да свикнеш. Определено можех да натисна, след като влязох в ритъм. Беше страхотно удоволствие. Почувствах се като истински пилот от Формула 1 за един ден. Не исках да свършва!”

Роси сподели също така, че в определен момент се притеснил за Хамилтън заради вятъра на пистата.

„Трасето във Валенсия е трудно чисто технически, а и бе ветровито, така че в един момент помислих, че на Люис може да му е трудно. Той обаче бе брилянтен. Беше чудесно да споделя опита си с него и мисля, че наистина се забавлява много – изобщо не му се искаше да слиза от мотора!”