Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се чувства много по-добре след здравословните проблеми в Германия

Хамилтън се чувства много по-добре след здравословните проблеми в Германия

1669
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън заяви, че се чувства много по-добре след здравословните проблеми, от които страдаше по време на уикенда за Гран при на Германия преди седмица.

Британецът имаше симптоми на грип и не се чувстваше добре. Затова в Мерцедес бяха готови да пуснат Естебан Окон да кара на негово място в квалификацията на Хокенхайм.

Шампионът в крайна сметка не само участва, но беше и най-бърз в нея. След това в състезанието водеше, но допусна грешки на мокрото трасе. В крайна сметка след наказанията на пилотите на Алфа Ромео той бе класиран 9-и и взе 2 точки. Така Хамилтън увеличи преднината си в генералното класиране пред Валтери Ботас на 41 т.

„Аз съм в много по-добра форма преди уикенда, обяви Люис със съобщение в Instagram. – Надявам се да бъда 100% готов за неговото начало. Дойде решителният момент да покажем какво можем. Будапеща е хубав град и времето е страхотно.“

Заради проблемите със здравето Хамилтън отмени всичките си събития и визити в дните между двете състезания в Германия и предстоящото за Гран при на Унгария.