Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се оплака от баланса на колата в тренировките

Хамилтън се оплака от баланса на колата в тренировките

2575
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Световният шампион Люис Хамилтън заяви, че е имал проблеми с баланса на болида и в двете свободни тренировки. Британецът завърши на четвърта и втора позиция в двете сесии и изоставаше от Верстапен и Ландо Норис.

„Колата не е достатъчно бърза. В сравнение с тестовете ситуацията е по-добра и работим много здраво за да се върнем на върха. Въпреки проблемите съм позитивно настроен за остатъка от уикенда. Темпото на Макларън е много добро и се радвам, че са направили стъпка напред. В момента Ред Бул са най- бързия отбор. Много важно ще бъде износването на гумите в надпреварата“ сподели Хамилтън.

Пилотът на Мерцедес коментира и вероятността за силен вятър през съботния ден.

„Със сигурност това не е добра новина за нас. Задната част на болида е много нестабилна, но това не е само при нашия тим. Целта ми е да намеря най- добрите настройки за квалификацията и състезанието“ обобщи Люис Хамилтън.

Неговият съотборник Валтери Ботас също се оплакваше от стабилността на болида.

„Колата е по-добра в сравнение с тестовете. Въпреки това нямаме достатъчно скорост. Денят бе добър за мен. Главният ни проблем е да намерим перфектния баланс. Ако искаме да се борим с Ред Бул трябва да свършим още много работа. Имах трудности в състезателната симулация. Макларън определено са наш съперник. Разликите не са много големи и ще дам всичко от себе си, за да спечеля квалификацията и състезанието“ заяви Ботас.