Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън смята, че и без виртуалния сейфтикар е можел да се бори...

Хамилтън смята, че и без виртуалния сейфтикар е можел да се бори с Ферари

2986
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън смята, че и без виртуалната колата за сигурност е можел да се бори с пилотите на Ферари в Гран при на Русия. Според него той е можел да победи Себастиан Фетел, като в края на състезанието е щял да разполага с по-нови гуми софт.

Отпадането на 4-кратния шампион обаче доведе до назначаването на режим на виртуална кола за сигурност. Това даде възможност на Люис да направи пистопа си, губейки много по-малко време. Така шампионът излезе начело пред Льоклер

„Беше трудно просто да се опитваме да стоим на близка дистанция спрямо пилотите на Ферари, каза Хамилтън. – Шарл и Себастиан бяха от друга планета когато потеглиха на старта. Просто изчезнаха. След това имаха страхотно темпо, а аз имах трудности да остана с тях. Мислехме, че меките им гуми ще се износят.

Но аз все пак успях да бъда близо до тях. Започнах да намалявам разликата. Шарл влезе в бокса, а аз започнах да настигам Себастиан. Дори да не бяха колите за сигурност, можехме да удължим първия ни стинт и след това със софт да се състезаваме срещу Фетел. Но неговият двигател се повреди и това отне шоуто за феновете.”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че двойната победа на неговия тим в Русия днес е голяма крачка към спечелването на титлите.

„Затова обичаме състезанията. Можеш да спечелиш и дори когато нямаш най-добрият пакет, каза австриецът пред Sky Sports.  Това прави успеха ни много специален. Той е голяма крачка към спечелването на шампионата.

Виртуалната кола за сигурност, причинена от кола на Ферари, ни даде победата. Валтери има голяма заслуга за успеха ни. Ако Шарл го беше изпреварил, победата ни щеше да бъде поставена в опасност.”