Начало Избрани Хамилтън ще има собствен документален филм

Хамилтън ще има собствен документален филм

902
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън ще има собствен документален филм. Пилотът на Мерцедес потвърди, че в момента работи с Apple TV+ върху продукция, която ще разказва за кариерата му в F1. Хамилтън потвърди, че неговата компания продуцира и този филм.

В края на миналия октомври Хамилтън навлезе във филмовата индустрия. Седемкратният световен шампион създаде собствена продуцентска компания. Тя носи името Dawn Apollo Films и вече работи върху няколко проекта. Сред тях има и продукция, в която ще участват режисьора Джоузеф Косински и Брад Пит

Американската кинозвезда бе специален гост на последното издание на Гран при на САЩ в Тексас заедно с продуцента Джери Брукхаймър. Двамата посетиха падока на F1 и обсъдиха филмовия проект заедно с отборите и пилотите от световния шампионат. Според сценария на този филм, Пит играе по-възрастен състезател, който излиза от пенсия, за да помогне на свой млад колега, който се стреми към титлата.

Преди месец стана ясно, че Пит ще кара състезателен автомобил по време на уикенда на Силвърстоун. Разбира се, това няма да е истински болид от F1 и е по-скоро адаптиран такъв от F2. Събитието ще е част от снимките за филма за F1, продуциран от Хамилтън.

Наскоро Хамилтън потвърди, че се работи активно и върху документален филм. Той ще бъде посветен на собственото му пътуване към върха в най-високото ниво на моторните спортове.

„Мислех, че вече съм го обявил“, сподели Хамилтън пред медиите. „Продуцирам документалния си филм заедно с Apple. Усещането е различно и е доста странно е да те следи камера. От друга страна това е филм за живота и кариерата ми, за пътуването ми до мястото, където съм. Надеждата ми да направя това, което документалният филм на Аертон Сена направи за мен като дете.“

„Може би това е нещо ново и свежо за следващия младеж, който гледа, прибира се от училище и мечтае за нещо велико. Надявам се, че всички млади хора ще гледат това и ще се вдъхновят да направят нещо голямо за себе си“, добави пилотът на Мерцедес.