Начало Избрани Хамилтън ще се състезава в Канада

Хамилтън ще се състезава в Канада

23631
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън ще се състезава в Гран при на Канада. Пилотът на Мерцедес се оплакваше от болки в гърба по време на уикенда в Азербайджан. Седемкратният световен шампион се притесняваше дали ще завърши състезанието по улиците на Баку. В крайна сметка той завърши на четвърта позиция и имаше интересна битка с Пиер Гасли от Алфа Таури.

Британецът заяви, че е бил разтревожен за предстоящото състезание в Монреал. Британецът определи Гран при на Азербайджан катонай-трудното състезаниев кариерата си.

Вчерашният ден беше труден. Имах проблеми със съня, но днес се събудих с положително настроение“, каза Хамилтън.

Гърбът ми е леко възпален и натъртен, но за щастие няма нищо сериозно.“

Седемкратният световен шампион добави и история в профила си в Инстаграм.

Бях на акупунктура и физиотерапия. Сега съм на път към екипа, за да работя с тях за подобряването на състоянието си. Трябва да продължим да се борим. Ще бъда там този уикенд. не бих го пропуснал за нищо на света. Пожелавам на всички невероятен ден и приятна седмица“, написа Хамилтън.

Отскачането на автомобила при висока скорост означава, че Гран при на Азербайджан е била „най-болезненотосъстезание, което е преживявал. Все пак Хамилтън стигна до четвъртото място и бе зад съотборника си Джордж Ръсел.

Той допълни, че автомобилът е отскачал много силно на старт-финалната права. В един момент състезателят на Мерцедес е помислил, че може да катастрофира.

От началото на годината германският отбор е засегнат от подскачане. То е причинено различни причини.

Шефът на отбора Тото Волф заяви, че Хамилтън „определеное бил под въпрос за Гран при на Канада след състезанието в неделя. По-късно в неделния ден Хамилтън написа в Туитър че ще се види с феновете си следващата седмица.