Начало Избрани Хамилтън: Темпото е добро, но имаме още много работа

Хамилтън: Темпото е добро, но имаме още много работа

1420
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Венелин Николов

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън омаловажи значението на резултатите от втората свободна тренировка преди Гран при на Канада. Англичанинът оглави подреждането в интензивната сесия, чийто край беше белязан от проливен дъжд.

Хамилтън така и не записа време в първата свободна тренировка за Гран при на Канада. Сесията на практика бе с дължина от 5 мин. заради проблемите с камерите за видеонаблюдение по пистата Жил Вилньов.

Във втората тренировка Хамилтън правеше състезателни симулации в първите 50-60 мин. Дължината на сесията бе удължена с 30 мин. заради проблемите в FP1. Хамилтън сложи меки гуми в последната третина от втората свободна тренировка и оглави класирането с време за 1:13.718 мин. Постижението на пилота на Мерцедес остана неподобрено до края на сесията заради поройния дъжд, който изля над трасето край Монреал

Макар да даде първо време, Хамилтън не бърза да прави заключения за темпото си през остатъка от състезателния уикенд в Канада.

„Болидът не беше зле, но определено има над какво да работим. Поведението на автомобила все още не е перфектно, но е било и по-лошо. Темпото е добро, но имаме още много работа“, каза Хамилтън.

Според него всички екипи изпитват затруднения с неравностите по трасето в Монреал.

„Това е основната пречка. Трябва да работим по настройките и да подобрим баланса в завоите“, допълни Хамилтън, който заедно с Михаел Шумахер държи рекорда за най-много победи на пистата „Жил Вилньов“ – 7. Британският ветеран спечели състезанията през 2007, 2010, 2012, 2015, 2016, 2017 и 2019 г. Този уикенд Хамилтън би се радвал да запише един успех, но той изглежда малко вероятен като се има предвид представянето на Ред Бул.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел записа второ време. Така той даде нова заявка за съкращаване на разликата до лидера Ред Бул след двойния подиум в Барселона. Ръсел също не успя да запише обиколка в първата тренировъчна сесия.

Младият британец смята, че все още не е ясно какво е истинското темпо на Мерцедес спрямо техните конкуренти. Отборите реално имаха само една пълноценна свободна тренировка в петък, тъй като първото занимание беше прекратено и впоследствие отменено едва пет минути след началото.

„Времената не дават ясна представа какво е разпределението на силите. Направихме своята квалификационна симулация с малко количество гориво в края на сесията, когато пистата беше по-бърза. Но все пак подобренията ни от Барселона помогнаха да заличим поне част от своя пасив“, каза Ръсел и добави, че вижда квалификационното темпо на Мерцедес зад това на Ред Бул, Ферари и Астън Мартин.