Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Темпото ни в дългите серии не е толкова близко до това...

Хамилтън: Темпото ни в дългите серии не е толкова близко до това на Ред Бул

3685
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън беше приятно изненадан от представянето си през първия ден от състезателния уикенд в Бахрейн. Пилотът на Мерцедес призна, че е бил „шокиран“ да види, че оглавява класирането след приключването на втората свободна тренировка. Хамилтън обаче вярва, че темпото му в дълги серии с обиколки „не е толкова близко до това на Ред Бул.“

Хамилтън даде девето време в първата свободна тренировка на пистата в Сахир. Времената обаче нямаха особено значение, тъй като сесията се проведе в по-горещата част от деня. Затова никой не бързаше да прави прибързани сметки относно представянето на всеки един тим

Седемкратният световен шампион показа наистина добра скорост във втората свободна тренировка за Гран при на Бахрейн. Условията в тази сесия са много близки до тези в квалификацията и надпреварата в събота.

Хамилтън в крайна сметка завърши деня на първа позиция с обиколка за 1:30.374 мин. След края на сесията 39-годишният пилот призна, че първият ден е бил много „луд“. Британецът разказа за трудностите, породени от силния вятър в началото на първата тренировка.

„[В] FP1 бяхме изненадани. Тази сутрин беше много, много ветровито, така че сесията беше наистина трудна за всички“, обясни Хамилтън. „Пистата беше толкова различна в сравнение с тренировките [по време на предсезонните тестове] миналата седмица. Иначе усещането беше добро, но не знаехме къде се намираме с гумите C2. След това в тази сесия направихме някои подобрения по автомобила.“

„Отново не разбирам. Шокиращо е да се видим там, където сме. Засега ще го приемем, но не можем да изпреварваме себе си. Трябва да запазим главите си наведени и да продължим да работим по настройките. Темпото ни в дългите серии не е толкова близко до това на Ред Бул. Вярвам, че сега бяхме много по-добре, макар че имаме още работа и там“, добави пилотът на Мерцедес.

Хамилтън призна, че се чувства „много по-щастлив“ с настоящия автомобил на Мерцедес, след като се бореше с неговите предшественици през последните два сезона.

„Позицията на седалката ми най-накрая е по-назад. Имам по-добро усещане за автомобила при наближаването на завоите“, коментира той. „Има области, които са поправени и подобрени. За първи път се чувства като състезателен автомобил, а последните два автомобила не се чувстваха така, така че това е наистина добра платформа за работа. Сега просто трябва да сведем глави и да продължим да преследваме нашите съперници“, завърши Люис Хамилтън.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел завърши днешния ден на втора позиция. Младият британец беше също толкова предпазлив, когато говореше за перспективите на Мерцедес след сесията. Според Ръсел, Мерцедес трябва да разбере по-добре защо темпото му е толкова силно във втората тренировка

„Няма да се увличаме по себе си. Квалификационното темпо изглеждаше наистина силно. Все още трябва да се опитаме да разберем защо беше толкова добро. Направихме някои промени от теста и то надмина очакванията ни. Но в крайна сметка темпото в дългите серии с обиколки – където се случва всичко – беше чак толкова уникално. Макс все още беше пред нас“, сподели Ръсел.

„Бях близко с Фернандо [Алонсо], с Ландо [Норис] и Ферари. Аз и Люис също бяхме с много сходни времена, така че ни предстои истинска борба в състезанието. Но както казах, наистина сме доволни от деня. Автомобилът се представя наистина добре, но все още няма да се увличаме само по таблиците с времената“, добави пилотът на Мерцедес.