Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Усещането в колата е напълно различно в сравнение с това в...

Хамилтън: Усещането в колата е напълно различно в сравнение с това в Остин

3013
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Седми и десети се класираха в петъчните тренировки в Мексико пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Седемкратният световен шампион коментира след това, че поведението на автомобила му е различно спрямо това на Circuit of the Americas само със седмица разлика между състезателните уикенди.

„Тренировките бяха предизвикателство за мен. Усещането в колата е напълно различно в сравнение с това в Остин седмица по-рано и трябва да разберем защо е така. Дългите ни серии не бяха сред най-добрите, но се съсредоточихме върху изпробването на различни настройки“, заяви Хамилтън

„Пистата в Мексико е различна спрямо останалите трасета, но в предишни години сме се справяли добре тук. Не сме съвсем в позицията, в която искаме преди квалификацията, но ще се трудим упорито, за да направим необходимите промени. Болидът демонстрира обещаващо темпо в Остин и съм сигурен, че има какво да подобрим“, допълни Хамилтън.

Джордж Ръсел отбеляза, че условията на Аутодромо Ерманос Родригес са били трудни за него.

„Попаднах на дъжд към края на втората сесия, а това повлия на обиколките на всички. Разликите са много малки, а по време на тренировките имаше сериозен трафик на трасето. Това е едно от предизвикателствата, с които ще трябва да се справим този уикенд. Необходимо е също така да подобрим темпото на автомобила, ако искаме да се класираме в първата половина на подреждането в Q3“, каза още Ръсел.

В първата сесия на пистата в Мексико за Мерцедес кара Фредерик Вести. Младежът коментира, че тренировката му е преминала добре. Той се труди да събира информация за темпото в дълга серия и върху поведението на гумите.

„Имахме грижи с колата и затова първата сесия не бе най-доброто възможно въведение в света на F1 за Фред. Той обаче не допусна никакви грешки и дори малко се позабавлява на пистата“, коментира оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин

„Наличието на експериментални гуми направи нещата малко по-сложни за сравнение и преценка. Като цяло обаче видяхме достатъчно, за да знаем, че имаме работа както върху темпото в един тур, така и в дълга серия. Интересно е, че при повечето отбори единият пилот бе по-напред в някакъв момент от сесиите. Това означава почти сигурно, че класирането в Q3 няма да е леко“, добави Шовлин.