Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън вече мисли за Ферари, смята Вилньов

Хамилтън вече мисли за Ферари, смята Вилньов

7630
0
Хамилтън и Льоклер с Ферари
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън вече мисли за преминаване в екипа на Ферари. Това твърди световният шампион за 1997 г. Жак Вилньов. Миналия уикенд в Остин британецът спечели своята 6-а титлата във Формула 1 и 5-а с Мерцедес. Той има договор с тима и за 2020 г.

Шефът на Мерцедес Тото Волф обаче призна, че преговорите за нов договор с Люис още не са започнали. Според австриеца в Мерцедес могат да намерят негов достоен заместник, ако Хамилтън реши да напусне и премине във Ферари.

„Люис иска да притежава всички рекорди и да побеждава с Ферари може да е финалната му стъпка, коментира Вилньов пред италианския Sky Sports. – Предполагам, че той вече мисли за това.“

Според бившия пилот на Ферари Еди Ървайн Хамилтън вече е постигнал повече от Шумахер, тъй като е било нужно да се бори срещу съотборниците си. Докато тези на Михаел е трябвало да го пропускат пред себе си.

Преди няколко седмици Макс Верстапен изрази мнение, че Хамилтън е спечели толкова много титли заради това, че не е имал достатъчно силни съекипници в Мерцедес през годините.