Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Всеки път, когато влизам в квалификацията, губя няколко десети

Хамилтън: Всеки път, когато влизам в квалификацията, губя няколко десети

3084
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Спас Генев

Люис Хамилтън остана крайно недоволен от резултата си във вчерашната квалификация. Пилотът на Мерцедес даде седмо време и се нареди едва на четвърта стартова редица. Тази позиция е разочароваща, като се има предвид темпото, което показваше Хамилтън от началото на уикенда в Монте Карло.

Хамилтън направи много силно впечатление от началото на състезателния уикенд в Монако. Състезателят на Мерцедес беше най-бърз в първата свободна тренировка. В останалите две той беше в челната тройка. Това накара мнозина да смятат, че британецът може да се бори за челните места на стартовата решетка и дори да бъде съперник на Шарл Льоклер.

Пилотът на Мерцедес направи крачка назад в квалификацията на пистата в Монако. Той прескочи първите два сегмента от сесията. За нещастие, той нямаше достатъчно добра скорост в Q3 и даде седмо време. Така той ще се нареди на седма позиция на решетката, като пред него е Макс Верстапен

„Тренировките в петък бяха наистина силни. Веднага щом започнахме квалификацията, не знам дали беше проблем с някой завой или нещо друго. Представянето се отдалечи от колата ми по някаква причина. Затова е много разочароващо, че бяхме седми“, сподели Хамилтън.

Хамилтън предположи една от възможностите за пропадането си в квалификацията в Монако. „Не съм сигурен, че това е така: Карах колата по един и същи начин през първите два дни и тя се представяше наистина добре.“

„Малката разлика между двата автомобила е, че Джордж е с модернизирано предно крило. Това създаде разлика в представянето, особено в участъците с по-високи скорости.“

Хамилтън очаква едно трудно състезание, в които изпреварванията ще бъдат много трудни.

„Очаквам трудно състезание. Всеки път, когато влизам в квалификацията, губя няколко десети“, допълни Люис Хамилтън.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел се представи малко по-добре. Британецът даде пето време и са нареди веднага зад колегите си от Ферари и Макларън. Зад Ръсел пък се намира Макс Верстапен.

„Това беше силен резултат. Само две стотни от секундата ни делят от третото място. Малко е неприятно, когато разликите са толкова малки. Най-важното обаче е, че постигаме напредък“, каза Ръсел.

„Екипът работи на пълни обороти, за да достави нови части тук по-рано от очакваното. Това е изключително ценно, защото автомобилът се чувстваше страхотно. Колата танцуваше много в първия сектор и обиколката ми се усещаше много силна. След това винаги можеш да се убедиш, че е имало още малко. Голяма доза адреналин е да караш обиколка на тази писта. Като цяло съм щастлив, защото можехме да бъдем и на трето място. Най-важното е, че постигаме напредък. Надявам това да бъде малко повратна точка, като се има предвид, че автомобилът ни никога не е бил супер силен тук. Състезанието беше доста хаотично през последните няколко години. Не съм сигурен какво ще е времето днес. Предполагам, че малко дъжд би бил добре дошъл, за да разнообрази нещата“, добави пилотът на Мерцедес.

Шефът на Мерцедес Тото Волф беше доволен от представянето на своите пилоти в квалификацията в Монте Карло

„Когато погледнете крайните позиции във времевите таблици, пето и седмо място вероятно не изглеждат толкова впечатляващо. Всъщност темпото беше добро. Бяхме само на няколко милисекунди от второто или третото място с Джордж. Люис направи много силен уикенд, но проблемът не трябваше случи в тази финална обиколка“, каза Волф.

„Спортът е толкова близък в момента и вероятно повече, отколкото някога е бил. Това е борба за малки разлики във всяка област. Както винаги, беше предизвикателство да намерим най-подходящия прозорец за гумите. Постигнахме всичките си цели в последните обиколки и вероятно това е темпото на автомобила в момента“, обясни шефът на Мерцедес.

„Монако винаги е била трудна писта за нас. Досега обаче се радвахме на един доста конкурентен уикенд. Искам също така да отдам дължимото на работата на екипа във фабриката, за да произведем актуализациите за това състезание. Те свършиха мега работа, за да ги подготвят и да ги накарат да работят както трябва. Страхотно е да видиш, че всички натискат здраво, както ние. Надявам се, че сега можем да надграждаме оттук нататък“, Тото Волф.