Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън за Ферари: Нямам нужда от оправдания. И сега се говорят глупости,...

Хамилтън за Ферари: Нямам нужда от оправдания. И сега се говорят глупости, и това ще продължи до края на годината

4052
0
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел
Люис Хамилтън и Джордж Ръсел; снимка: Виктор Алекян

Люис Хамилтън и Ферари обявиха още преди началото на сезона, че седемкратният световен шампион ще се присъедини към Скудерията от догодина. След това формата на Карлос Сайнц и победата му в Австралия постоянно пораждат въпроса дали в Маранело не са допуснали грешка. Шефът на Ферари в F1 Фредерик Васьор и Хамилтън вече изразиха недоволство от постоянното повтаряне на питането. В Шанхай в навечерието на уикенда за Гран при на Китай обаче темата отново бе повдигната. Хамилтън подчерта, че изобщо не съжалява за решението си.

„Не мисля, че решението ми има нужда от някакви оправдания. Смятам, че знам какво е правилно за мен и това не се е променило от момента, когато взех това решение. В нито един момент не съм се колебал дали е било правилно, нито нечии други коментари са ме карали да се съмнявам. Дори и сега продължават да се говорят глупости и това ще продължи през останалата част от годината“, заяви Хамилтън

„Аз ще трябва да сторя същото, което направих и предишния път. Човек сам знае кое е правилно за него. И това е вълнуващо. Знам, че ми предстои нещо вълнуващо“, допълни седемкратният световен шампион.

До края на сезона той продължава да кара за Мерцедес. Хамилтън каза, че F1 W15 няма промени за Китай.

„Нямаме никакви промени по колата, тоест този уикенд ще караме същите коли като в предишното състезание. Но я разбираме малко по-добре след Япония. Там постигнахме подобрение и освен това намерихме нова посока на работа. Сега ще видим дали ще можем да приложим някои от промените. Надявам се те да ни донесат още малко представяне“, обясни Хамилтън.

Васьор пък коментира по-рано през април привличането на Хамилтън по Радио Франс. Той каза, че това е важно решение за целия тим на Ферари.

„Освен скорост той ще донесе и спокойствие в отбора, опит, огромни постижения. Опит как се печели, а това също е необходимо, за да върви Ферари напред.“

„Освен това съм супер доволен, защото съм убеден, че двамата с Шарл [Льоклер] ще се разбират чудесно. Освен това присъствието на Люис ще помогне на Шарл като пилот. Самият Хамилтън не е пилот, който е важен само за състезателния уикенд, а 365 дни в годината. И в това той е майстор“, каза Васьор.