Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Честно казано, беше труден ден за нас

Хамилтън: Честно казано, беше труден ден за нас

Люис Хамилтън, Валтери Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

В края на тренировъчния ден на Силвърстоун за Гран при на Великобритания пилотите в отбора на Мерцедес споделиха своите отзиви. Ботас зае съответно шесто и второ място в тренировките, а Хамилтън трето и пето. И двaмата пилоти направиха приличен брой обиколки в петък.

Колата се чувстваше добре на пистата. Втората тренировка беше по-успешна за нас”, са думите на Ботас.

Разликите с Рейсинг Пойнт и Ред Бул са малки. Това показва, че има какво още да се желае от нас. Мисля, че сме способни да постигнем прогрес до утре”.

Условията ще са различни утре, защото температурите ще бъдат по-ниски. Посоката на вятъра също. Това има голям ефект върху представянето, затова, важно ще бъде кой ще успее да се адаптира към промените максимално бързо”, допълни той.

Съотборникът му Люис признава, че за отбора днес е бил труден ден.

Нямахме добър баланс, а и вятърът беше опасен”, каза Хамилтън.
Надявам се да успеем да открием проблема, който ми попречи да се чувствам удобно на пистата днес. Представянето ни не беше пълна катастрофа”.

Британецът очаква утре представянето на отбора да доминира над Ред Бул и Рейсинг Пойнт, които в момента са много близо до отбора на Мерцедес.

 

 

Директорът операции по пистата Андрю Шовлин се включи в коментарите след тренировъчния ден като думите му представиха липсата на доминация днес от страна на Мерцедес, на коята станахме свидетели в Будапеща.

Валтери изглеждаше по-щастлив с колата си днес, отколкото Хамилтън. Но високите температури и ефектът им върху гумите сякаш бяха проблема и при двамата. Надявам се утре да завършим на по-добри позиции”, сподели Андрю Шовлин.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.