Начало Рали Ханинен и Новиков прецениха представянето си в Швеция като добро

Ханинен и Новиков прецениха представянето си в Швеция като добро

30
0
Юхо Ханинен

Юхо Ханинен и Евгени Новиков прецениха представянето си във втория кръг от световния рали шампионат като добро, след като финишираха съответно шести и девети. И двамата имаха шанс за по-предно класиране в надпреварата, но по различни причини не успяха.

Финландецът води битка през повечето време със съотборника си в М-Спорт Тиери Нювил. Грешка в последната отсечка през втория ден обаче го прати зад белгиеца. Ханинен все пак демонстрира растяща увереност зад волана и запази темпото си високо до финала.

Нещата бяха наред през последния ден, нямаше сериозни драми. Беше малко по-трудно заради изгубеното преди това време. Но карах на сигурно и се радвах на етапите. Предпочитам подобни вълнуващи битки – те ти дават допълнителна мотивация да се стараеш още повече. Като цяло смятам, че ралито бе добро за нас. Усещането в колата бе страхотно. Малко съм разочарован от скоростта си, но в същото време трябва да съм реалист. Трудно ми беше да поддържам темпото на момчетата в челото. От няколко години не се бях състезавал там, но опитът си струваше – обясни Ханинен.

Новиков използва състезанието, за да гради над опита, натрупан миналата година. Той вървеше пети, като времената му не бяха далеч от най-добрите в отсечките. Два етапа преди края на ралито обаче руснакът влезе твърде бързо в завой и Фиеста-та му се обърна през покрив. Той успя да се върне на трасето и в надпреварата, но инцидентът му коства четири позиции в класирането.

Обръщането бе моя грешка – призна Евгени. – Малко закъснях със спирането за един сложен, тесен и бавен десен завой и се преобърнахме. Главното, което почувствах, бе разочарование от загубата на време. Не беше голяма катастрофа, изглеждаше далеч по-зле отстрани, отколкото всъщност беше. Положителното е, че скоростта ни бе чудесна през цялото състезанието и че стигнахме до края. Пето място щеше да е, разбира се, далеч по-добро, но пък догодина ще съм на ниво – коментира още Новиков.