Начало Рали Ханинен няма да стартира на Сан Ремо

Ханинен няма да стартира на Сан Ремо

61
0
Ханинен,Шкода

Финландецът Юхо Ханинен няма да стартира в предстоящото състезание от сериите IRC (Intercontinental Rallye Challenge), което ще се проведе в Сан Ремо. Той присъства в списъка на участниците, но от Шкода са му забранили да участва, защото разузнаването за рали Франция, кръг от Световния рали шампионат, започва само два дни след финала на Сан Ремо.

Първоначално Ханинен бе съсредоточил усилията си в началото на годината върху спечелването на титлата в S-WRC (Super 2000 World Rally Championship). След победи в Гърция и Финландия 30-годишният пилот е водач в класирането с 18 точки преднина пред следващия го. Въпреки това от Шкода решиха, че няма проблем той да кара и в IRC, където финландецът спечели три кръга и също поведе в класирането. При отсъствието на Ян Копецки, Ханинен спечели в Чехия и Унгария, което му позволи да излезе пред чеха. От Шкода обаче по-скоро биха предпочели сънародникът им да спечели титлата.

„Ситуацията е малко странна, Ханинен е в списъка на участниците, но от екипа на Шкода ни казаха, че той няма да участва“, цитиран е анонимен източник от организаторите от английския Аутоспорт. „Действително е много малко преди започването на надпреварата във Франция, но също е асфалтово рали, което би било чудесна подготовка.“