Начало Рали Ханинен поведе след първия ден от рали Азорес

Ханинен поведе след първия ден от рали Азорес

22
0

Пилотът на Шкода Моторспорт – Юхо Ханинен оглави временното класиране на рали Азорес (7-ми кръг от IRC) след първите три етапа, провели се през първия от общо трите състезателни дни.

Kласирането в края на първия ден бе изключително важно от гледна точка на това, че първите петима пилоти ще стартират в обратен ред през втория ден. Това се налага, тъй като на макадамовите ралита по-предната стартова позиция оказва негативно, а не позитивно влияние.

Точно от тази гледна точка настоящият шампион Крис Мийк игра тактически и отстъпи петата позиция, на която се намираше след първия етап, на местния ас Бернардо Соуса, тъй като ако бе завършил пети, Мийк ще трябваше да стартира втория ден първи и да чисти пътя, а сега той ще стартира шести, докато неизгодната първа стартова позиция отива при Соуса.

На втора позиция в класирането след края на деня е португалецът Бруно Магалеш с Пежо 207 S2000, от който всички очакват добро класиране на родна земя, а зад него изненадващо се нареди младокът Андреас Микелсен с Форд Фиеста S2000, който дори спечели суперспециалния етап в края на деня.

На четвърта позиция остана съотборникът на Ханинен – Ян Копецки, който имаше проблеми със съединителя си по време на последния етап за деня.

През втория ден пилотите ще трябва да изминат общо 9 етапа.