Начало Рали Ханинен ще продължи да се състезава за М-Спорт този сезон

Ханинен ще продължи да се състезава за М-Спорт този сезон

40
0
Юхо Ханинен

Юхо Ханинен бе обявен за официален пилот на Хюндай – първият в проекта на компанията, която ще се завърне догодина в световния рали шампионат. Той ще работи по новия проект, но ще продължи да се състезава и за М-Спорт, за които има няколко старта този сезон.

Финландецът кара в първите два старта от състезателната година за екипа на Малкълм Уилсън. Следващата планирана надпревара е домашният му старт, който ще се проведе в началото на август. Ханинен се надява да вмести и още една надпревара в програмата си до края на сезона.

Мисля, че времето ми с Шкода определено помогна да стигна до тази позиция. Работих много по разработването на тяхната кола и сега нямам търпение да сторя същото с Хюндай, но вече за световния шампионат (проектът му с Шкода бе Фабия S2000 – б.р.). Много съм щастлив, че Хюндай ми повериха тази отговорност. Тя ще помогне в огромна степен на кариерата ми, а и съм изключително горд да съм тук. Автомобилът (i20 WRC) е добър. Екипът в Алценау е съставен от истински професионалисти. Към когото и да се обърнеш – момчетата за двигателя, за шасито, за каквото и да е – всички са на топниво. Проектът е с впечатляваща база и това ни дава увереност за бъдещето. Ще съм наистина много зает с тестовете. Но не бих желал единствено да карам на изпитания. Желанието ми е да съм истинска част от целия проект, да участвам във всеки етап от него – коментира Ханинен.

Финландският пилот има в кариерата си титла от IRC, успех във WRC S2000 и корона с Шкода в европейския рали шампионат.