Начало Рали HBS поема телевизионното отразяване на световния рали шампионат

HBS поема телевизионното отразяване на световния рали шампионат

34
0
HBS

Швейцарската компания Host Broadcast Services (HBS) ще поеме телевизионното отразяване на световния рали шампионат от 2013 г. ФИА обяви, че избраната през октомври за промоутър на сериите Red Bull Media House е с нов партньор от висока класа по отношение продуцирането на телевизионното присъствие на първенството. HBS е дъщерна компания на швейцарската маркетингова Infront Sports & Media.

HBS е с много сериозна репутация в отразяването на спортни събития, придобита в продуцирането на футболни шампионати от най-висок ранг между 2002 и 2010 г. Във WRC те ще си сътрудничат с финландската FilmWorks. HBS ще заснемат всички 13 кръга в календара. Предвижда се сериозно вложение в работата, включително използването на онборд камери, хеликоптери и т.н.

Компанията ще прави ежедневни новини за всяко рали, първото от които е Монте Карло (15-20 януари). Ще се създава 26-минутно шоу с най-доброто моменти от надпревара, във финалния ден – и 52-минутна програма за сериите.

От ФИА отбелязаха в изявлението си, че Red Bull Media House и HBS са отговорни отсега нататък за всички комерсиални аспекти на WRC. Това включва маркетинга на медийни и спонсорски права, разпространението на телевизионен сигнал и т.н.