Начало Рали Хейдън Падън ще кара за М-Спорт в рали Испания

Хейдън Падън ще кара за М-Спорт в рали Испания

36
0

Хейдън Падън ще се състезава с М-Спорт в рали Испания през октомври. Водещият новозеландски пилот в тази моторспорт категория ще дебютира на най-високото ниво в дисциплината с подготвен от екипа на Малкълм Уилсън Форд Фиеста RS WRC.

Падън участва в едва три старта този сезон, но редовно е на подиума във WRC2, като дори побеждава съперници с по-силни от неговия автомобил. Преминаването на следващото стъпало в кариерата му обаче не го кара да лети в небесата от щастие – Хейдън остава здраво стъпил на земята и основната му цел е да завърши всички етапи, за да натрупа максимум опит. Надеждите на новозеландеца са да успее да постига времена в топ 5 по отсечките.

Би било подценяване да кажа, че се вълнувам. Ще се концентрирам върху това да извлека максимума от дадената ми възможност – коментира Падън, който ще направи тест с екипа преди Испания. – Ясно е, че ще се опитам да давам конкурентни времена, но в същото време е важно да завърша надпреварата. Проведохме някои дискусии, в резултат на които ми бе дадена тази възможност и е изумително да получа шанс да карам такава кола. Много се трудихме, за да стигнем дотук, но сме наясно, че тепърва ни предстои упорита работа, за да покажем какво можем. Желанието ми е да карам WRC автомобил в следващия етап от кариерата си, а не само да имам еднократно участие.

Малкълм Уилсън приветства Хейдън в отбора и отбеляза, че скоростта на пилота по време на рали Австралия бе впечатляваща.

Той ще е на възможно най-доброто място, където може да научи много – заедно с Тиери [Нювил], Мадс [Остберг] и Евгени [Новиков]. Няма съмнение, че Хейдън е невероятно бърз състезател и нямам търпение да наблюдавам прогреса му през уикенда. Доволен съм, че имахме възможност да му дадем този шанс – допълни Уилсън.