Начало Рали Хенинг Солберг: Газ до дупка – това ще е подходът ни за...

Хенинг Солберг: Газ до дупка – това ще е подходът ни за Швеция

63
0
Хенинг Солберг

След сериозен малшанс в първия кръг от световния рали шампионат Хенинг Солберг се надява на известен късмет във второто състезание за годината в Швеция. Стартът е почти домашен за него, тъй като отсечките от първия ден са почти изцяло в родината му Норвегия.

Хенинг участва миналия уикенд в рали Финског (спечелено от Мико Хирвонен), за да се подготви максимално добре за предстоящото състезание. Той успя да изгради достатъчно добър ритъм и бе доволен от постигнатото, въпреки че не бе пръв в крайното подреждане, и се завъртя в третия етап. Освен това се състезава с Мицубиши EVO 6.5, докато във WRC кара Форд Фиеста.

Газ до дупка. Това ще е подходът ни – заяви Солберг. – Швеция е едно от любимите ми състезания и ще се боря за наистина добър резултат. Определено нямам търпение да се надбягвам там. То си е като домашен старт за мен, а феновете са изумителни! Атмосферата е невероятна – скандинавците са най-готините запалянковци на света! Усещането ми е добро след Финског. Надявам се на същото и в Швеция.

Матьо Уилсън пък се контузи лошо и пропуска надпреварата. 25-годишният пилот счупи левия си глезен при падане по време на тренировъчна сесия и ще трябва време, за да се възстанови.