Начало Рали Хенинг Солберг се завръща в рали Гърция

Хенинг Солберг се завръща в рали Гърция

40
0
Хенинг Солберг на подиума на рали Норвегия 2007

Хенинг Солберг се завръща в следващия WRC кръг в Гърция след отсъствието си в Аржентина. От своя страна шефът на М-спорт Малкълм Уилсън разчита, че норвежецът може да има шанс и за подиум в ралито.

Хенинг Солберг отсъства от предходния кръг на световния рали шампионат в Аржентина, тъй като се нуждаеше от време да финализира сделка с нови спонсори. Сега обаче всичко е наред и пилотът заедно с навигатора си Илка Минор ще пристигне на рали Гърция. Както до момента, той ще се състезава за екипа на М-спорт Стобард. В тази връзка шефът на тима Малкълм Уилсън сподели:

– Подадохме заявка за Хенинг и той ще се завърне в Гърция. Той работи с нови спонсори и наистина се нуждаеше от време, за да изчисти всички подробности, така че да разполага с дългосрочен план. Не бе проблем, че отсъства в Аржентина, исках да подготви всичко както трябва.

Същевременно този сезон Хенинг не се представя особено блестящо. Въпреки това Малкълм Уилсън вярва, че финансовото подсигуряване ще даде на норвежеца нужното спокойствие, за да се съсредоточи върху представянето си.

-Той все още си е същия пилот, но наистина трябваше да се съсредоточи, за да намери финансиране за състезанията – продължи Уилсън. – Независимо какво мисли някой, трябва да се възхитим на начина, по който Хенинг успява да остане в световния шампионат толкова много години. Ако успее да си подсигури нещо, ще има по-малко притеснения, така че да може действително да се концентрира върху представянето си. Той върши огромна работа за спонсорите си и ако е сигурен, че има дългосрочна договорка, това ще е от полза за него. Знам добре, че когато плащаш има огромен натиск. Не виждам причина, поради която Хенинг да не може да се качи на подиума отново.