Начало Други Херта удължи договора си с Андрети Аутоспорт до 2027 г.

Херта удължи договора си с Андрети Аутоспорт до 2027 г.

404
0
Колтън Херта, Индикар
Колтън Херта, снимка Индикар

Колтън Херта удължи договора си с Андрети Аутоспорт. По този начин пилотът от Индикар ще остане в тима на Майкъл Андрети до 2027 г. Херта ще продължи да бъде спонсориран от животозастрахователната агенция Gainbridge.

Настоящото споразумение на Херта изтичаше в края на 2023 г. 22-годишният състезател бе близо до преминаване в F1 и бе силно желан от д-р Хелмут Марко и Ред Бул. В крайна сметка ФИА не допусна американецът да премине в Алфа Таури защото няма достатъчно точки в пилотската си книжка, за да получи суперлиценз. Без този пропуск той няма право да участва в най-високото ниво на моторните спортове.

Собственикът и главен изпълнителен директор на Андрети Аутоспорт Майкъл Андрети няма намерение да допуска Херта да се изплъзне от ръцете му. Бившият пилот на Макларън реши да удължи договора на своето протеже до края на 2027 г. и да покаже, че ще разчита на младия американец.

Новото споразумение също така гарантира, че Gainbridge (част от Group 1001) ще продължи да подкрепя Херта и автомобил № 26 чрез едновременно удължаване на договора.

„Наистина сме доволни да потвърдим, че Колтън и Gainbridge ще останат с Андрети Аутоспорт за години напред. Херта е истински талант в състезателния автомобил и притежава естествена решителност, която го кара да иска да побеждава“, заяви Майкъл Андрети.

„Той е силен състезател и добър съотборник. Очаквам с нетърпение да видя какво ще постигнем заедно. Наистина се гордеем, че представляваме Gainbridge. Също така им осигурихме първата състезателна победа с Колтън през 2020 г. След това осигурихме още четири успеха. Споделяме ангажимента да се състезаваме на най-високо ниво както на пистата, така и извън нея. Освен това очакваме с нетърпение да видим как Колтън се завръща на победната алея в жълто-черните цветове на Gainbridge“, допълни Андрети.

„Gainbridge се гордее, че продължава успешните си взаимоотношения с Андрети чрез новото удължаване на договора с Херта. Възлагаме големи надежди както на Колтън, така и на неговия спонсор. Вярваме, че те са предопределени да станат известни имена“, каза изпълнителният директор на Group 1001 Дан Тоурис.

„С естествения си талант и дух на победител, Колтън няма да спре, докато не промени пейзажа на състезанията. Той е идеалният представител на Gainbridge, който променя пейзажа на финансовите услуги.“

Херта също коментира удължаването на договора си с Андрети Аутоспорт.

„Много съм щастлив и благодарен за всичко, което екипите на Андрети и Gainbridge направиха за мен. Това е огромна крачка за мен в професионален план. Радвам се, че тя може да бъде с топ отбор като Андрети Аутоспорт. Предстоят ни големи цели и много работа. Не мога да бъда по-щастлив, че ще го направя с този екип и ще представлявам Gainbridge“, сподели Херта.

Фамилия Андрети все още не се е отказала от плановете си да влезе във Формула 1 след няколко години. Преди два месеца стана ясно, че американската компания планира да построи нова централа около град Фишърс, Индиана. Сградата трябва да бъде с площ 575 000 кв. м. и да струва 200 млн. долара.