Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил: Бих върнал Биното във Ферари да управлява техническата част от тима

Хил: Бих върнал Биното във Ферари да управлява техническата част от тима

1204
0
Матия Биното, Ферари
Матия Биното; снимка: Ферари

Слухът за интерес от страна на Алпин към Матия Биното породи интересен коментар от страна на Деймън Хил относно бившия шеф на тима на Ферари. Англичанинът посочи в подкаста F1 Nation, че възможно решение за проблемите на Скудерията е връщане на Биното в отбора, но в чисто технически аспект. Световният шампион за 1996 г. сподели и изненада, че в Маранело не са създали общ ръководен екип, съставен от Биното и Фредерик Васьор.

„По принцип не смятах, че тази роля (на шеф на тима – б.р.) е подходяща за него. Биното е инженер и според мен е много важен за отбора. Мисля, че притежава огромен талант. Бих го върнал с уговорката да управлява техническата част от тима. Очевидно е много умен. Не знам обаче дали е възможно чисто политически“, обясни Хил

„Има друг аспект на това да си добър шеф на отбор, в който според мен други хора са добри. Голяма част от задълженията на този пост са спорове за пари, стратегия и маркетинг. Това може би не бе основната сила и фокус на Биното. Не бе нещо, което обича. Но се изненадах, че те не можаха да направят екип от двамата, защото мисля, че Фред Васьор е човек, който разбира състезанията“, допълни англичанинът.

Ферари има доста проблеми от началото на сезон 2023. Темпото на болидите SF-23 не отговаря на очакванията на тима. Скудерията изобщо не се бори за победи, а имаше и грижи с издръжливостта. Част от планираните за Имола новости пък бяха отложени за Испания заради лошото време в областта Емилия Романя.

Междувременно Пиеро Ферари пък заяви, че от двамата пилоти на Ферари само Шарл Льоклер е достатъчно бърз по принцип, за да може да се състезава с Макс Верстапен

„Шарл има темпото, за да е наравно с него, но е със значително по-малко опит във Формула 1. Льоклер може да постигне подобрение и ще го направи. Карлос Сайнц е добър. Вярвам, че не е реализирал напълно потенциала си. Още го чакаме да го стори“, обясни той.