Начало Рали Хирвонен доволен от представянето си в първите 7 WRC кръга за 2012...

Хирвонен доволен от представянето си в първите 7 WRC кръга за 2012 г.

22
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен стана втори в рали Нова Зеландия – пети подиум за него в дебютния му за Ситроен сезон във WRC. Финландецът направи наистина силен старт в новия си отбор и за малко не се поздрави и с първа победа в Португалия, където обаче бе дисквалифициран заради техническо нарушение в неговия DS3 WRC.

Хирвонен дойде в Ситроен след шест години като пилот на Форд, при това като съотборник на осемкратния шампион Себастиен Льоб. А това предвещаваше нелек дебют за него в тима, печелили седем пъти короната при конструкторите.

Резултатът от Нова Зеландия е чудесен за тима. С него приключва първата половина от сезона, по време на която научих много. Доволен съм от това как протекоха първите седем ралита за мен. Борех се постоянно за победата, а това е добро усещане – коментира Хирвонен.

Подиумът отбеляза и връщане към познатата скорост, след като Мико имаше известни проблеми в предишния кръг – Акрополис.

Темпото бе добро след Гърция. Хубаво е да разбереш защо ти се е случило едно или друго нещо, тъй като по този начин вървиш в правилната посока. Вече имам прилична колекция от втори места и през втората половина от сезона се надявам да взема някоя и друга победа – допълни финландецът.