Начало Рали Хирвонен и Лехтинен тренират, за да си върнат нормалното състезателно темпо

Хирвонен и Лехтинен тренират, за да си върнат нормалното състезателно темпо

41
0
Мико Хирвонен

Основната задача на екипажа Мико Хирвонен/Ярмо Лехтинен в рали Аржентина ще е да преоткрие състезателното си темпо, заяви навигаторът на финландския пилот на Ситроен.

Двамата финишираха първи в предишния кръг в Португалия, но победата им бе отнета заради техническа неизправност в автомобила. Следващото състезание е в края на април, като то ще е много различно в сравнение с изпитанията на предходното, където метеорологичните условия извадиха куп пилоти от битката.

Лехтинен призна, че именно хаотичното време е накарало и Хирвонен, и останалите пилоти по трасето да намалят драстично темпото. Всички се бореха само да завършват, тъй като преодоляваха далеч повече от обичайните препятствия – наводнени пътища, придошли потоци, пълни с вода коловози, мъгла.

Имаме много работа за тестовете, за да се върнем към нормално темпо – обясни Ярмо. – Със скоростта от последното рали бихме могли да бягаме евентуално във финландския шампионат. Затова трябва да вложим сериозни усилия и да си върнем ритъма. В Португалия единствено оцелявахме, никой не гонеше скорост.

Екипажът няма търпение да пристигне в Аржентина, тъй като изостава и в генералното класиране – на 16 точки от лидера понастоящем Себастиен Льоб. Той пък катастрофира още в първия ден в Португалия и съответно също ще се бори за по-добър резултат между 27 и 29 април.

Убеден съм, че имаме скорост. Просто в Португалия нямаше смисъл да я демонстрираме – допълни Лехтинен.