Начало Рали Хирвонен и Ожие ще се борят за титлата догодина, твърди Льоб

Хирвонен и Ожие ще се борят за титлата догодина, твърди Льоб

33
0
Мико Хирвонен

Деветкратният световен шампион Себастиен Льоб смята, че настоящият му съотборник в Ситроен Мико Хирвонен и бившият му съекипник Себастиен Ожие, който сега е в екипа на Фолксваген, ще водят битка за титлата догодина в негово отсъствие.

Французинът изключи възможността Яри-Мати Латвала да спечели короната, тъй като според него пилотът на Форд е прекалено непостоянен в представянето си.

Борбата вероятно ще е между Хирвонен и Ожие, ако Фолксваген са се справили с колата – коментира Льоб. – Латвала е неизвестното в тази ситуация. Той определено притежава потенциала, но на него не може да се разчита. Не знам дали е в състояние да го преодолее някой ден. Ще гледам как се развиват нещата – със сигурност ще е интересно. Сигурно ще се повозя и на хеликоптера, което определено ще ми хареса.

Себастиен има определен афинитет към хеликоптерите и дори притежава един. Любовта му към тях е наследена от бившия шеф на Ситроен във WRC Ги Фреклен, който бе като втори баща за Льоб, особено в началото на кариерата му.

Догодина шампионът ще стартира в рали Монте Карло, но планира максимум пет ралита за целия сезон.