Начало Рали Хирвонен иска да води битка в първата част на колоната

Хирвонен иска да води битка в първата част на колоната

69
0
Елфин Еванс

Мико Хирвонен вече иска да води битка в първата част на колоната в световния рали шампионат.

Финландският пилот на М-Спорт се чувства все по-добре зад волана на Форд Фиеста RS WRC след връщането си в екипа и се надява на чисто състезание в края на тази седмица в Португалия.

Бих казал, че харесвам това рали. Доста прилича на Мексико на места. Маршрутът е наистина техничен, има много завои след възвишения и точните бележки са от особено значение. Те, разбира се, са важни за всеки старт, но в Португалия – още повече. Етапите не прощават. Най-малката грешка може да ти коства много скъпо и траекторията ти трябва да е абсолютно перфектна. Времето също може да има голяма роля. Аз лично се надявам да остане сухо, за да извлечем максимума от позицията си на пътя и наистина да мога да атакувам през първия ден – заяви Хирвонен.

Елфин Еванс постигна в Мексико най-доброто си класиране досега във WRC старт – четвърто място. Уелсецът е доволен, че му предстои първото познато за него рали:

Имаме добро количество бележки от предишни години и въпреки че ще има някои нови секции, основно ще осъвременяваме данните си. Отсечките са различни по характер. Смятам, че подходът ни ще остане непроменен. Със сигурност ще се чувствам по-комфортно в етапите – познаването на ралито ще улесни карането, но трябва да помним, че тази година основната ни цел е да развиваме уменията си. Трябва систематично да доближаваме момчетата в челото. Досега записахме добър прогрес и Португалия ще е следващата чудесна възможност да продължим в същия дух – заяви Еванс.

Форд Фиести на М-Спорт пък формират цели 49% от участниците в състезанието. 6 от тях са RS WRC, 14 – Фиеста R5 и 15 – Фиеста R2. Сред участниците с частни коли се открояват От Танак, Хенинг Солберг и Понтус Тидеманд.