Начало Рали Хирвонен на крачка от победата в рали Италия

Хирвонен на крачка от победата в рали Италия

23
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен е на крачка от победата в рали Италия. Финландският пилот на Ситроен води с 1:28.2 мин пред Евгени Новиков (Форд, М-Спорт). Трети продължава да върви съекипникът на руснака От Танак.

Хирвонен продължава да кара на сигурно, за да не го сполети съдбата на съекипника му Себастиен Льоб. Шампионът реши да не кара повече в състезанието. Вместо това днес бе зрител на отсечките.

Пилотите на М-Спорт също нямат проблеми, а битка имаше зад тях. Мадс Остберг заяви преди обяд, че ще се бори за четвърта позиция и я взе още в първия етап след сервиза. Норвежецът бе най-бърз в Коилуна-Лоел и това бе достатъчно, за да прескочи Себастиен Ожие и Крис Аткинсън. Французинът отстъпи и на пилота на Мини, който е пети в генералното подреждане. Ожие е шести, следван от съотборника си Андреас Микелсен.

Доста рано разбрах, че вървя по-бързо, отколкото е нужно, но нямаше смисъл да намалявам. А и това ми доставя удоволствие – заяви Остберг. – Въпреки това не съм поемал никакви рискове, като на места намалявах газта, за да избегна многото камъни. Доволен съм, че си върнах четвъртата позиция. Точките обаче ни трябват за шампионата и ще трябва малко да се кротна.

Яри-Мати Латвала (Форд) спечели 13-тия етап от надпреварата. Целта на финландеца е да спечели пауърстейджа утре, както и да се почувства комфортно на трасето.

Фокусиран съм върху пауърстейджа, но трябва да съм достатъчно уверен, за да атакувам в него – заяви Латвала.