Начало Рали Хирвонен направи 500 км тест с DS3

Хирвонен направи 500 км тест с DS3

13
0
Мико Хирвонен,рали Мексико

Мико Хирвонен направи първия си тест като пилот на Ситроен, по време на който управлява DS3. Финландецът навъртя 500 километра за трите дни изпитания, които се проведоха в края на миналия месец. Поради наличието на клаузи за поверителност в договорите обаче, той не може да коментира нищо и в момента първите му впечатления от автомобила са все още неизвестни.

Осемкратният световен шампион Себастиен Льоб кара автомобила два дни преди да го връчи на новия си съотборник. Хирвонен продължи теста още три, подготвяйки се за сезон 2012 г. Той напусна Форд след шест години в М-Спорт и взе волана на Себастиен Ожие, който пък стана част от Фолксваген.

Освен да свикне с отбора обаче, Мико ще трябва да се адаптира и към Ситроен DS3 WRC. Анонимен източник от тима сподели, че от видяното на изпитанията личи, че на Мико няма да му е нужно твърде дълго време да се приспособи към поведението на автомобила, с който бяха спечелени 10 състезания през сезон 2011 г. (по пет за Льоб и Ожие), седма титла при конструкторите за френския производител и осма корона за Льоб при пилотите. Неназованият член на отбора допълни, че най-хубавото е липсата на радикални разлики между автомобилите, тъй като правилата не позволяват, а това е предпоставка Хирвонен да е бърз от самото начало на следващата година.