Начало Рали Хирвонен не е обезсърчен, въпреки разликата в точките

Хирвонен не е обезсърчен, въпреки разликата в точките

89
0

Мико Хирвонен не е обезсърчен, въпреки че в момента основният му съперник за световната рали титла Себастиен Льоб има почти двойно повече точки от него.

Пилотът на Форд Хирвонен спука гума, след като се подхлъзна в етап от последния ден на рали Турция и по този начин загуби всякакъв шанс да се бори за победата. Финландецът се класира трети в надпреварата край Истанбул и в момента заема трето място в класирането за шампионата след Себастиен Льоб и Петер Солберг. Нещо повече, разликата между Льоб и Хирвонен е 41 точки в полза на французина.

Независимо от този факт, Мико вярва, че тази година ще е различна и световният рали шампионат няма да бъде изцяло диктуван от Себастиен.

„Считам, че шампионатът е по-равнопоставен отколкото преди – коментира Хирвонен. – Точно до последния ден на рали Турция имахме шанс да спечелим. Също така имаше няколко други пилоти, които можеха да спечелят, например Сордо или Ожие.”

По това време миналата година Себастиен Льоб бе спечелил всичките четири старта, а през втората част от сезона Мико Хирвонен имаше преимущество и в крайна сметка шампионатът се реши с една единствена точка разлика. По тази причина Хирвонен бе категоричен:

„Това идва да покаже, че никога не можеш да кажеш как ще се развие ситуацията до самия край. В сравнение с миналата година ние сме в по-силна позиция и мисля, че карам по-добре от всякога. Със сигурност ще се съревноваваме с Льоб до края.”