Начало Рали Хирвонен остана без конкуренция – и Солберг се удари

Хирвонен остана без конкуренция – и Солберг се удари

39
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен (Ситроен) остана на практика без конкуренция в рали Италия, след като днес следобед и Петер Солберг (Форд) катастрофира. Преди това последователно отпаднаха след удари съотборникът на финландеца Себастиен Льоб, Тиери Нювил (също със Ситроен) и съекипникът на норвежеца Яри-Мати Латвала.

Направо се изпотрепаха като мухи! – коментира Хирвонен, който води в състезанието, след инцидента на Солберг. – Аз обаче не бива да допускам грешки, тъй като има още много път до финала. Трябва да остана концентриран.

Хирвонен е с аванс от 1:09.6 мин пред Евгени Новиков и има още над минута преднина спрямо другия пилот на М-Спорт От Танак, който върви трети.

При това положение местата от четвърто до шесто се заемат от Себастиен Ожие, Крис Аткинсън (който се завъртя и блокира, губейки време и позиция спрямо французина) и Андреас Микелсен.

Мадс Остберг, който вървеше силно до обяд, е с технически проблем, но въпреки това се добра до края на деня. Норвежецът дори бе доволен от карането и представянето си въпреки огромната загуба на време. Той се свлече в генералното класиране на седма позиция.

Осми е Мартин Прокоп, следван от естонеца Карл Крууда и Солберг.

Утре катастрофиралите в петък пилоти ще продължат в състезанието по Рали2.