Начало Рали Хирвонен разчита по време на рали Германия да не вали

Хирвонен разчита по време на рали Германия да не вали

26
0

Мико Хирвонен разчита състезателният уикенд в Германия да премине без никакъв дъжд. Това призна пилотът на Форд непосредствено преди началото на надпреварата този петък (20 август 2010 г.).

По време на предходния кръг от световния рали шампионат във Финландия Хирвонен претърпя сериозна катастрофа и отпадна от надпреварата още през първия ден. Въпреки огромното си разочарование, сега Мико се е концентрирал напълно върху предстоящия старт в Германия. Истината е, че той изобщо не е сред любимите на пилота. Още повече, в рали Германия през последните седем издания неизменен победител е неговият основен съперник Себастиен Льоб, а това безспорно внася допълнително напрежение за Хирвонен.

Настоящото участие на Хирвонен в рали Германия е шесто по ред като най-доброто му класиране тук е 3-ата позиция през 2007 г. Преди началото на ралито пилотът сподели:

– Имам странна връзка с това рали – ту го обичам, ту го мразя. Когато е сухо етапите са наистина прекрасни за каране. Когато обаче е мокро, това прави пътя изключително сложен с цялата прах и вода наоколо. Бях разочарован от резултата във Финлания, но окуражен от скоростта, която развивахме. С всичко подобрения, които направихме, очаквам с нетърпение да видя на какво сме способни. Искам да се боря за място на подиума в Германия.