Начало Рали Хирвонен се удари в камион, загуби шансове за добро класиране

Хирвонен се удари в камион, загуби шансове за добро класиране

53
0

Бившият ас от WRC Мико Хирвонен с Мини загуби всякакви шансове за добро класиране в рали Дакар тази година, след като се удари в камион по пътя към бивака в Сан Хуан по време на 10-ия етап и вече изостава с повече от 5 часа и половина спрямо лидера при автомобилите Стефан Петерханзел.

Хирвонен стартира вчерашния етап на 5-а позиция в общото класиране, но денят бе кошмарен за него и навигатора Мишел Перин. Те се загубиха на 2 пъти, на 2 пъти спукаха гума, имаха проблем със скоростната кутия, а накрая се удариха и в камион. Така Хирвонен се свлече на 15-а позиция в общото подреждане.

„Карахме след един камион в голяма част от времето, след което той изпревари друг, по-бавен камион, а от създалия се прах ние късно видяхме другата машина и се ударихме в нея, обясни финландецът. – Изобщо не карах бързо, но въпреки това се стигна до тази ситуация.

Пораженията за камиона не бяха големи, но нашият радиатор се спука. Докато го поправяхме, изгубихме няколко часа., Махнах капака, защото беше счупен. Сега ще поставим нов капак, но скоростната кутия най-вероятно ще продължи да ни създава проблеми.”