Начало Рали Хирвонен ще гони нова победа в Швеция

Хирвонен ще гони нова победа в Швеция

30
0
Мико Хирвонен

Нова победа в рали Швеция е целта на Мико Хирвонен за втория кръг от световния рали шампионат, който ще се проведе от 9 до 12 февруари. Финландецът има вече два успеха в надпреварата (през 2010 и 2011 г., когато караше Форд) и целта му е същата през новия сезон.

Мико направи специален тест на лед с DS3, а този уикенд ще кара и в рали Финског, за да доизпипа подготовката си за предстоящата WRC надпревара.

Беше истинско удоволствие да карам в условия, които определено обичам – сподели той след тренировките. – За разлика от Монте Карло, където сцеплението се сменя непрекъснато, ледът е с по-постоянно ниво на прилепяне. През първите няколко километра усещанията ми спрямо автомобила бяха много различни. Поработихме с инженерите и постигнахме чудесен баланс за екстремните условия, типични за Швеция и Норвегия. Останах определено доволен от резултата в края на сесията. Мисля, че сме готови!

Хирвонен наистина иска да спечели и е убеден, че със Ситроен DS3 WRC може да го постигне, но и признава, че предизвикателството ще е много трудно.

Да, трудихме се много, но автомобилът все още е доста нов за мен. Не мога да предвидя каква ще е увереността ми, когато стъпя на отсечките. Но да, можем да победим – бе убеден пилотът. – Между тренировка и състезателно бягане пък има сериозна разлика, а ние с Ярмо [Лехтинен] искахме да увеличим максимално шансовете си. Рали Финског ще ни даде този шанс, за да затвърдим отново всичко, което вече знаем за автомобила и поведението му в условия, подобни на онези в Швеция – каза още Хирвонен.