Начало Рали Хирвонен ще опита да подобри още настройките на Ситроен-а си след Португалия

Хирвонен ще опита да подобри още настройките на Ситроен-а си след Португалия

24
0
Мико Хирвонен

С второ място в рали Португалия си тръгна екипът от Ситроен от четвъртия кръг в световния шампионат за 2013 г. Мико Хирвонен и Ярмо Лехтинен разделиха двата автомобила на Фолксваген и се качиха на подиума. Дани Сордо и Карлос дел Барио пък взеха още две точки за тима.

Финландският екипаж бе трети в началото на последния ден от надпреварата и бе особено обнадежден, когато Ожие започна да губи време заради проблем с трансмисията.

По едно време дори се чудех дали няма нещо сбъркано с времеизмервателната система – призна Мико. – Ралито бе много трудно за колите, а моят DS3 се справи перфектно. Ще продължа да карам без да поемам каквито и да са рискове. Второ място винаги е добър резултат, но трябва да кажа, че се надявах да съм малко по-бърз. Отбелязахме добър прогрес от Мексико насам, но ни трябваше малко повече време на трасе, за да оптимизираме настройките на окачването. Може би това ми попречи да имам достатъчно скорост в петък. Трябва да продължим да се трудим, особено по подобрение на поведението в бързите секции.

Единствената цел на Сордо след връщането му по Рали2 пък бе да вземе някакви точки за класирането при конструкторите. Той финишира девети сред заводските екипажи.

– Преди всичко ще извлека положителното от начина, по който стартирах това рали, защото се чувствах в колата най-добре от когато и да било – заяви испанецът. – Другото научено е, че трябва да се представиш на ниво в квалификацията, за да имаш възможно най-добър шанс за победа. Ще тръгна за Аржентина дори още по-мотивиран отпреди и решен да покажа всичко, на което съм способен.

Халид Ал-Касими направи рали без грешка и също взе точки.

– Щастлив съм, че финиширах в това рали. Но преди всичко се радвам, че подобрих начина си на каране в последните няколко отсечки. Гумите малко прегряваха, намалих скоростта в известна степен и осъзнах, че този подход е дори много по-ефективен – каза той.