Начало Рали Хирвонен ще помага за конструкторската титла на Ситроен

Хирвонен ще помага за конструкторската титла на Ситроен

22
0
Марк Уебър,Мико Хирвонен,Себастиан Фетел,Ярмо Лехтинен

Мико Хирвонен и Ярмо Лехтинен бяха специални гости на Ред Бул по време на уикенда за Гран при на Италия от Формула 1. Атмосферата в бокса на шампионите определено допадна на двамата финландци, които обаче се върнаха след Монца към подготовката си за предстоящото този уикенд рали Уелс.

Определено харесвам това състезание, въпреки че е трудно – коментира Хирвонен. – Максималната скорост е много висока, а това е вълнуващо за пилотите. Отсечките са великолепни. По принцип там е кално и хлъзгаво и може да излетиш на всеки завой, но сега условията едва ли ще са такива и вероятно ще е малко по-леко. Имаме твърди гуми на разположение, но ако е слънчево, ще трябва да внимаваме за износването.

Победата на Хирвонен в Уелс помогна на Форд да спечели титлата при конструкторите през сезон 2007 г. Този уикенд представянето му може да допринесе за осма корона за Ситроен.

Успехът ми в ралито през 2007-ма е един от най-хубавите моменти в кариерата ми. От тогава се боря със Себастиен (Льоб) за титлата при пилотите все на това състезание, но досега не успях да го бия! – сподели Мико.

Той има седем подиума до момента, но е категоричен, че за победа му трябва абсолютно безпроблемен уикенд.

– Ако вземем конструкторската титла във Великобритания, след това няма да ми се налага да мисля за точки. Ще мога да се отпусна, особено на асфалт. В Германия видяхме, че определено трябва да натрупам опит на тази настилка. А за да го постигна, е нужно да поемам малко повече рискове, за да се доближа до границата – разясни Хирвонен.