Начало Рали Хирвонен: Ще сменя изцяло подхода си за рали Аржентина

Хирвонен: Ще сменя изцяло подхода си за рали Аржентина

41
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен ще промени изцяло подхода си при преминаването на отсечките от рали Аржентина 2011, сподели пилотът. Причината е, че тази година в макадамовите отсечки на надпреварата са включени и участъци с асфалт.

Предстоящото рали Аржентина, шести кръг от тазгодишния световен шампионат, ще бъде сериозно изпитание за всички участници. В част от макадамовите специални етапи са инкорпорирани асфалтови секции. Това означава, че един от ключовите фактори за успех в състезанието ще е внимателното и постепенно износване на гумите.

Във връзка с предстоящото изпитания пилотът на Форд Мико Хирвонен сподели:

– Смесените етапи (макадам и асфалт – б. р.) ще бъдат тежки за гумите. Макадамът на Ел Кондор е тежък за каране, защото пътя е тесен, с много завои и скали. Тази година етапът преминава на асфалт, който е широк и гладък. По тази причина трябва незабавно да сменя подхода си. По време на тестовете поведението на колата на асфалт бе изключително добро. Това е първият път, когато колите от новото поколение ще се пуснат по такава настилка в състезание. Така че за всички ни това ще е ново изживяване.

Освен това Хирвонен обясни, че в маршрута на рали Аржентина тази година са включени най-разнообразни елементи – макадам, асфалт, преминаване през реки, дълги етапи. Там сега е есен и затова пък не могат да се направят никакви прогнози за атмосферните условия. Всичко това ще затрудни още повече пилотите.