Начало Рали Хирвонен тренира в Португалия

Хирвонен тренира в Португалия

25
0
Ярмо Лехтинен

Мико Хирвонен провежда тренировки в Португалия със Ситроен и навигатора си Ярмо Лехтинен.

Въпреки все още зимните условия (макар и значително по-меки в тази част на Европа), тимът работи по автомобила DS3 WRC преди надпреварата в Мексико, която е трети кръг от световния шампионат.

Температурите в надпреварата, чийто център е около Леон, са много по-високи, отколкото тези на Стария континент през февруари. Понастоящем стойностите там достигат 36 градуса, а самото рали е истинско изпитание за екипажите и от чисто физическа гледна точка. Затова отборите използват всяка възможност за подготовка преди да заминат за Мексико.

Междувременно Хирвонен отхвърли още веднъж разнеслия се още по време на рали Швеция слух, че Лехтинен се разсъблякъл, за да помогне за измъкването на колата им от снежна пряспа.

Двамата заседнаха още през първия ден на надпреварата и приказките твърдяха, че Ярмо подложил овърола си под гумите. Повече от седмица по-късно продължава да се говори свалил ли е Лехтинен част от облеклото си или не.

Точно когато си мислех, че няма на какво да се усмихна (в състезанието), се върнахме в сервизния парк и всички разправяха как Ярмо си свалил всичките дрехи, за да ги подложи на гумите… Ама наистина ли? Откъде се появи тази история? Най-накрая се засмях! Имате думата ми: над нас през цялото време имаше телевизионен хеликоптер и ако Ярмо бе съблякъл каквото и да е, операторът щеше да изживее сериозен шок! – е цитиран Мико в autosport.com.