Начало Рали Хирвонен трябва да се върне в М-Спорт, смята Марку Ален

Хирвонен трябва да се върне в М-Спорт, смята Марку Ален

53
0
Малкълм Уилсън,Мико Хирвонен

Завръщането в М-Спорт е жизненоважно за Мико Хирвонен, смята рали легендата Марку Ален. Той е категоричен, че пилотът трябва да направи всичко, за да се присъедини отново към стария си екип.

Хирвонен напусна М-Спорт след седем години работа с тях и стана част от тима на Ситроен. С френския отбор обаче той записа една-единствена победа в 26 старта. В момента се смята, че вероятността Мико да се върне при Малкълм Уилсън е много висока.

Според мен това е най-доброто решение за Мико. Иначе би имал сериозни проблеми догодина. Всички останаха разочаровани от случилото се след преместването му, особено Мико. Но ако се върне при Малкълм, той може да преоткрие доброто усещане в себе си. Винаги е било важно да си в правилния за теб отбор, след това автомобилът да е бърз и да си уверен, че можеш да го направиш още по-бърз – обясни Ален пред Максрали.

Той изкара повече от 15 години от кариерата си, в която постигна 20 победи, с Фиат и Ланча.

Останах толкова време там, защото според мен това бе правилното място за мен. Чувствах се добре с тези хора. Дори тези, към които не изпитвах подобно усещане, ги познавах, както и средата. С Мико и Форд положение може би е същото – допълни Ален.