Начало Рали Хирвонен: Целта ми за Монте Карло е да оцелея до финала

Хирвонен: Целта ми за Монте Карло е да оцелея до финала

48
0
Мико Хирвонен,Ярмо Лехтинен

След шест години с екипа на Форд Мико Хирвонен е изправен пред дебют с овърол на Ситроен, при това в легендарното рали Монте Карло. Финландецът вече демонстрира, че се чувства добре в новия си тим, където е съотборник не на кого да е, а на осемкратния световен шампион Себастиен Льоб.

Бях поразен от доброто посрещане в екипа. Открих отбор, съставен от хора, обожаващи работата си. Особено бях впечатлен от методите на действие, вниманието към всеки отделен детайл. В екипа се говори основно френски, но не съм имал проблеми с комуникацията. Вече се чувствам в голяма степен като у дома си. Изкарах доста време с хората от отбора покрай тестовете и техническите срещи в завода – заяви Хирвонен.

Мико е категоричен също така, че не се притеснява от позицията на Льоб в отбора. Французинът негласно е номер 1 в Ситроен и това доведе до доста сериозен сблъсък със съименника му Ожие през 2011 г. По-младият Себ претендираше за внимание от страна на отбора и не бе никак доволен, след като колегата му бе предпочетен в края на сезона и бе заявено, че на Льоб ще се разчита в борбата за титлите.

Гледам на възможността да работя със Себастиен като голямо предимство за кариерата ми – обясни Хирвонен. – Не става въпрос за номер едно или две. Всички започваме сезона без точки, а състезанията през 2012 г. ще са по-честни между всички пилоти. В известна степен е нормално отборът да очаква повече от Себастиен. Той е с тях от 10 години и става шампион в последните 8! Така се сваля напрежението от мен и ще имам време да се напасна напълно към колата, отбора, начина на работа. При всички случаи се старая да съм положително настроен към всичко, тъй като това по принцип е най-добрият начин за прогрес.

Що се отнася до започващото утре рали Монте Карло, то финландецът наскоро обясни, че изпитва смесени чувства към надпреварата. Каквото и да е усещането му обаче, той иска същото като досега: максимално добро представяне:

Целта ми за предстоящата надпревара ще е да оцелея. С други думи – да стигна финала без инциденти и да спечеля възможно най-много точки.