Начало Рали Хирвонен: Възвръщам си постоянството в представянето

Хирвонен: Възвръщам си постоянството в представянето

68
0
Мико Хирвонен,рали Мексико

Мико Хирвонен вярва, че си е възвърнал формата след изключително слабото си представяне във WRC през миналия сезон. Финландецът сподели това, след като успя да се класира втори в рали Мексико.

През 2010 г. Хирвонен започна по перфектен начин – с победа в рали Швеция. След това обаче не успя да реализира потенциала си и завърши на едва 6-а позиция в шампионата.

Със започването на новия сезон Мико повтори успеха си в Швеция. Последва стартът в Мексико, втори кръг от тазгодишния шампионат, където традиционно най-силно се представят конкурентите от Ситроен. Тази година надпреварата отново бе спечелена от техния пилот Себастиен Льоб, но от Форд отговориха подобаващо. Мико Хирвонен, който през първия ден стартираше първи и чистеше пътя, т.е. натрупа изоставане още в самото начало, успя да финишира втори. Другият пилот на Форд Яри-Мати Латвала пък завърши трети.

Обнадежден от този резултат, след края на рали Мексико Мико Хирвонен коментира:

– Това е чудесен резултат от гледна точка на перспективите за титлата, особено имайки предвид неизгодното положение на нашата стартова позиция в петък. След трудностите ми през миналия сезон, чувствам, че си възвръщам постоянството в представянето. Това е много важно в борбата за титлата.

Нещо повече, благодарение на победата в Швеция и второто място в Мексико, в момента Хирвонен оглавява временното генерално класиране на WRC.

Преди третия кръг – рали Португалия, екипът на Форд предвижда тестове, по време на които допълнително ще подобряват възможностите на автомобила си Форд Фиеста RS WRC.