Начало Рали Хирвонен води на малка разлика пред Льоб, пилотите на Форд със сериозни...

Хирвонен води на малка разлика пред Льоб, пилотите на Форд със сериозни проблеми

29
0
Мико Хирвонен

Четирима различни победители имаха първите четири отсечки от рали Мексико, а лидерството се сменяше, като в крайна сметка начело е Мико Хирвонен (Ситроен). Финландецът започна деня с победа в Ел Кубилет 1 (22,12 км) и дори смяташе, че е можел да бъде още по-бърз.

Към края намалих, защото бях малко притеснен за гумите си. Видях на междинните контроли, че съм доста напред – сподели той.

Мико си върна лидерството точно преди сервиза, а проблеми на Яри-Мати Латвала позволиха на Себастиен Льоб да заеме втората позиция. Осемкратният световен шампион не бе наясно в началото на деня какво се случва и защо е толкова бавен по трасето – той изоставаше сериозно, в първия етап от сутринта бе по-бавен от Хирвонен с повече от 6 секунди. Постепенно обаче си върна темпото.

За разлика от пилотите на Ситроен тези на Форд имаха куп проблеми. Първоначално Яри-Мати Латвала се чувстваше далеч по-добре във Форд-а си от снощи, когато така и не разбра какво се случи в суперспециалната отсечка. Той взе Лас Минас 1 и излезе пръв във временното генерално подреждане, като буквално летеше по маршрута – бе с 2,2 сек по-бърз от Хирвонен. След това отстъпи на Льоб в Лос Мексиканос 1, но запази лидерството преди да счупи предно дясно окачване и да изостане сериозно.

За започналия страхотно вчера състезанието Петер Солберг днешният ден не бе толкова добър. Норвежецът спука задна лява гума на 4 км след старта на първия за деня етап, което му струва почти 40 секунди. В следващото изпитание загуби още 30 заради същия проблем, но със задна дясна!

При това положение Хирвонен води, Льоб е втори на 0,6 сек. Следват Мадс Остберг (на 39,9), Тиери Нювил (на 45,1), От Танак (на 1:02.5 мин), Евгени Новиков (на 1:16.7), Солберг (1:26.8), Латвала (1:32.8).