Начало Рали Хирвонен води след първия ден на Рали Полша

Хирвонен води след първия ден на Рали Полша

33
0

Мико Хирвонен се представя отлично в Рали Полша, като след първия ден на надпреварата той има добра преднина пред следващите го Яри-Мати Латвала и Дани Сордо.

При евентуална победа в надпреварата Хирвонен би имал шанса да поведе в шампионата, след като Себастиен Льоб се удари в дънер сутринта в петък. Това коства много време на пилота на Ситроен. Междувременно през целия ден състезателят на Форд, Хирвонен, кара много добре и след края на деня си осигури преднина от 8.9 секунди спрямо преследващия го негов съотборник.

В петък Латвала каза, че няма намерение да се опитва да надвива Хирвонен, тъй като евентуална победа за втория би била изключително важна. Вместо това Латвала ще се постарае да запази позицията си от Дани Сордо.

Междувременно испанският пилот на Ситроен изостава на 28.1 секунди от Латвала, като призна, че не се чувства уверен покрай управлението на колата си.

Петер Солберг със Ситроен се движи на четвърта позиция, а директно зад него се намира по-големият му брат – Хенинг. В резултат на силното представяне на братята Себастиен Огие се смъкна до шестото място. Засега последните точки изглежда отиват при Матю Уилсън и Конрад Раутенбах.

Класиране в Рали Полша след първия ден:
1. Мико Хирвонен (Форд) 1.02:23.1 ч.
2. Яри-Мати Латвала (Форд) + 8.9 сек.
3. Дани Сордо (Ситроен) + 37.0 сек.
4. Петер Солберг (Ситроен) + 1.14.6 мин.
5. Хенинг Солберг (Форд) + 1.21.5 мин.
6. Себастиен Огие (Ситроен) + 1.32.9 мин.
7. Матю Уилсън (Форд) + 1.56.5 мин.
8. Конрад Раутенбах (Ситроен) + 2.31.5 мин.
9. Кшищов Холовжик (Форд) + 2.39.8 мин.
10. Мадс Остберг (Субару) + 4.31.6 мин.