Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда иска да направи двигател, с който да може да печели на...

Хонда иска да направи двигател, с който да може да печели на всяка писта

2611
0
Ред Бул Хонда 2019 Бразилия
снимка: ATP

В Хонда искат да направят достатъчно добър двигател, с който Макс Верстапен да може да печели на всяка писта от календара. Това заяви управляващият директор на компанията за F1 Масаши Ямамото.

През миналата година Верстапен взе общо 3 победи. Но като цяло пакетът Ред Бул-Хонда бе силен само на определени писти. Това важеше особено за трасетата с голяма надморска височина, като тези в Австрия, Мексико и Бразилия.

За тази година целта е задвижващата система на Хонда да е достатъчно конкурентна и на много бързите трасета, като Спа и Монца. А това би дало шанс на Верстапен да се бори за титлата с пилотите на Мерцедес и Ферари.

„Смятаме, че можем да започнем сезона като номер 2 в решетката зад Мерцедес“, каза Ямамото. „За да се случи това, ние в Хонда трябва да направим добър двигател.

Моторът ни миналата година не беше нестабилен, но имахме определени писти, на които бяхме силни. Тази година това не трябва да е така. Трябва да можем да кажем на Макс, че ще имаме добър мотор във всяко състезание.“

Самият Верстапен наскоро подписа нов договор с Ред Бул до края на 2023 г. Смята се, че основната причина за това са отличните резултати при симулациите, които новото шаси на Ред Бул и новият двигател на Хонда са показали.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter