Начало Moto News Honda иска да пробва Рей в MotoGP

Honda иска да пробва Рей в MotoGP

23
0

Когато британецът Джонатан Рей смени Кейси Стонъра през 2012 г. за две старта от MotoGP – в Мизано и Арагон, пилотът от WSBK показа впечатляващ резултат. Той финишира 8-и и 7-и, при все че има само три теста на прототипа.

Рей шест години кара за Honda в WSBK и няколко пъти участва в състезанието за издръжливост 8-те часа на Сузука. През 2012 г. той бе и победител в надпреварата. Според Ливио Супо, HRC иска да се отплати на Рей за лоялността и да му осигури място в MotoGP. Супо казва: „Джонатан многократно е доказвал лоялността си към Honda и лично аз бих искал да го видя в MotoGP. Миналата година той свърши отлична работа и мисля, че заслужава този шанс. Когато говорим с отборите и питаме кои пилоти биха искали, Джонатан е във всеки списък.”

За съжаление всички места в отборите на Honda в MotoGP са заети и не се знае кога ще се освободи свободен мотоциклет, за да го възседне Рей. Самият той наскоро каза, че води преговори за преминаване в световния шампионат и Honda не е единствената възможност. Той води и преговори с тимове от категорията CRT, както и с тимове от супербайка.